Астън Вила порица насилието от страна на привърженици на Легия Варшава, при което пострадаха служители на реда преди двубоя им от турнира Лига на конференциите на „Вила Парк“.

Гостуващите запалянковци от Полша хвърлиха ракети, след като бяха държани в автобусния паркинг близо до стадиона – това доведе и до липсата им по трибуните на „Вила Парк“. Както Вила, така и полицията в Западен Мидландс излязоха с изявления преди мачът да е приключил, като бирмингамци разкриха, че молбите им до техните полски съперници за помощ в предотвратяване пътуването на фенове без билети са останали без отговор.

„Футболен клуб Астън Вила може да потвърди, че не бяха допуснати гостуващи фенове на „Вила Парк“ по препоръка на полицията в Западен Мидландс след огромни по мащаби безредици извън стадиона, предизвикани от гостуващи запалянковци. Властите по безопасност на Великобритания, УЕФА и Астън Вила комуникираха на 2 ноември, че разпределението на билети за гостуващи привърженици ще бъде намалено до 1002 по препоръка на властите по безопасност в резултат на предишни безредици, отново дело на фенове на Легия миналия месец при гостуването на АЗ Алкмаар. Няколко нидерландски полицаи пострадаха при онези безредици. В следствие на това, УЕФА забрани на привърженици на Легия да пътуват до Мостар за техния мач с Жрински. Независимо от няколкото опита за съвместно сътрудничество с Легия по отношение на техните пътуващи фенове, особено в последните два дни, не бе получена никаква помощ по сериозния проблем със сигурността, касаещ гостуващи запалянковци, посещаващи „Вила Парк“, от гостуващия отбор. Клубът неколкократно, включително и тази сутрин, изрази опасения с УЕФА и всички отговарящи институции към Легия, че фенове без билети се опитват да влязат на „Вила Парк““, се казва в съобщението на бирмингамци, спечелили двубоя с 2:1.

Те добавиха, че привърженици на поляците са „се включили в планирани и систематични прояви на насилие срещу служители на реда от полицията в Западен Мидландс“ около час преди първия съдийски сигнал на двубоя.

Старши треньорът на Легия Коста Руняич отказа да говори за безредиците в пресконференцията си след срещата. „Мисля, че това е друга тема, не е моя работа. Представлявахме полския футбол по добър начин, всички други неща извън стадиона оставям без коментар“, сподели той.