Отборът на Астана се класира по изключително драматичен начин за третия квалификационен кръг в Лигата на конференциите. Казахстанския тим загуби гостуването си на Арис с 1:2 след продължения, но след победа с 2:0 в първия мач си поправи път напред с общ резултат от 3:2.

Домакините от Солун поведоха в резултата в 36-ата минута след попадение на Димитриос Манос, който се разписа от близо разстояние след отбита от вратаря на Астана Дмитро Непогодон топка.

Арис изравни общия резултат в 78-ата минута, когато бившият футболист на Лудогорец Лукас Саша отбеляза с глава след центриране от корнер.

В 87-ата минута домакините обаче останаха с човек по-малко, след като Матео Гарсия бе изонен за два жълти картона. Така обаче се стигна до продълженията.

Когато всички вече чакаха дузпите, Астана върна едно попадение, което се оказа достатъчно за крайния успех. В добавеното време на второто продължение бившият играч на Берое и Черно море Педро Еуженио отправи чудесно центриране в наказателното поле на Арис, където Енеа Битри засече с глава и прати топката във вратата за крайното 2:1.

По този начин Астана се класира за третия квалификационен кръг с общ резултат от 3:2, където ще срещне финландския Куопио ПС.