Отборът на Тотнъм допусна изненадваща загуба в гостуването си на словенския Мура с 1:2 в пети двубой от група „G“ на Лигата на конференциите и постави класирането на елиминациите в турнира под сериозна въпросителна.

В другия мач от групата, игран по същото време, Рен и Витес направиха истинско голово шоу и завършиха при резултат 3:3. Това означава, че френският тим си гарантира първото място в групата с актив от 11 точки, докато Витес и Тотнъм имат по седем. В момента обаче нидерландският тим е на втората позиция. В последния кръг Тотнъм приема Рен, докато Витес приема Мура.

Още в 11-ата минута Хорват даде преднина на Мура, след като проби отдясно, влезе навътре, справи се със Санчес и с много красив удар в горния далечен ъгъл откри резултата.

В 32-рата минута „шпорите“ останаха с човек по-малко, след като Райън Сесеньон без изгонен заради втори жълт картон.

Пет минути след това гостите бяха близо до изравняването, но удар на Хари Кейн премина на сантиметри от целта.

В 54-ата минута Антонио Конте пусна в игра Сон, Моура, Дейвис и Дайър, което помогна на Тотнъм да изравни.

Преди това Сон направи добър рейд, но ударът му бе избит от Обрадович. Малко след това Кейн засече с глава от корнер, но отново стражът на Мура се намеси.

В 72-ата минута обаче Кейн изравни резултата, след като получи пас от Моура и от малък ъгъл красиво копна топката над Обрадович.

Тотнъм натисна в търсене на обрата, но вместо това допусна второ попадение в четвъртата минута от добавеното време. Мароса бе изпуснат, Санчес не успя да се намеси добре в защита, след което резервата на Мура стреля, топката рикошира в бранител и влезе във вратата на Голини за крайното 2:1.