Отборът на Олимпиакос постигна невероятен обрат в осминафиналите на Лига на конференциите, след като надви с 6:1 Макаби Тел Авив и то като гост. Така гръцкият тим продължи напред в турнира въпреки поражението в първия мач с 1:4 у дома.

Още в 10-ата минута Даниел Поденсе зададе тона, а до края на първата част попадения добавиха Константинос Фортунис в 36-ата минута и Ел Кааби в продължнията. Така общият резултат бе изравнен.

Второто полувреме обаче започна по-добре за израелците, като те получиха дузпа. Наказателният удар бе реализиран от Еран Захави. Малко след това обаче в 65-ата минута Аюб Ел Кааби се разписа на втори път, за да направи резултата 4:1 в полза на Олимпиакос.

Това вкара срещата в продължения, тъй като до края на редовното време нямаше повече попадения. В продълженията обаче Олимпиакос нанесе своя решаващ удар. Първо Стеван Йоветич се разписа в 93-ата минута, а след това Юсеф Ал Араби оформи крайното 6:1.

Така Олимпиакос навакса сериозното изоставане от първата среща и с общ резултат 7:5 елиминира Макаби Тел Авив и се класира за 1/4-финалите на турнира.