Лестър победи с 2:1 ПСВ в реванша от 1/4-финалите в Лигата на конференциите. Първият мач в Англия завърши 0:0 и така "лисиците" ще играят за първи път на полуфинал в евротурнирите. Домакините поведоха чрез Еран Захави (27), тимът от Острова направи пълен обрат с голове на Джеймс Мадисън (77) и Рикардо Перейра (88). 
 
Пред гостите се откри чудесна възможност още в 13-ата минута, когато Джеймс Мадисън слаломира между бранителите на ПСВ в наказателното поле и отправи изстрел, който обаче беше обаче блокиран. Минута след тона Марио Гьотце от воле принуди  Каспер Шмайхел да показва високата си класа. Харви Барнс получи отличен пас от Ихеначо в 16-ата минута,  но шутира встрани от вратата на домакините.

В 27-ата минута ПСВ поведе след груба грешка на Юри Тилеманс, който подари топката на Гьотце в собствената си половина. Бившият немски национал без забавян продължи към Еран Захави, който не се поколеба да стреля, макар и от малък ъгъл. Лекият рикошет в крака на защитник допълнително затрудни Шмайхел и той не успя да стигне до топката, която влезе във вратата му - 1:0.

След гола "лисиците" погледнаха по-смело към вратата на съперника и можеха да изравнят в 33-ата минута, но Тимоти Кастан с глава отблизо не намери целта след отличен пас на Тилеманс. Три минути преди почивката Джеймс Мадисън завърши с удар продължителна обсада на вратата на домакините, но и неговият опит бе неуспешен.

Еран Захави пропусна да се разпише за втори път в 59-ата минута, след като надскочи двама защитници на Лестър след центриране от корнер. Ударът му с глава обаче премина над вратата на Шмайхел. Три минути след това Ихеначо пусна извеждащ пас към Патсон Дака, който с лекота надбяга защитата на ПСВ и шутира по земя в долния десен ъгъл на Ивон Мвого. За късмет на домакините обаче топката мина на см от гредата. Секунди по-късно опасен удар на Мадисън рикошира в крак на защитник на ПСВ и излезе в корнер. Ибрахим Сангаре имаше отлична възможност да удвои резултата в 74-ата минута, но показа неточен мерник.

В 77-ата минута Лестър изравни чрез Джеймс Мадисън. Рикардо Перейра подхвана атака отдясно и пусна към Айосе Перес, който се справи с бранител на домакините и от аутлинията върна към Мадисън. Халфът без забавяне с премерен шут прати топката зад гърба на Мвого - 1:1.

Две минути преди края обратът бе налице - 2:1 за Лестър. Резервата Адемола Люкман центрира по земя към Патсон Дака, който шутира без забавяне. Вратарят на ПСВ изби, но топката попадна в Рикардо Перейра и португалецът бе безпощаден за 1:2.

Домакините нямаха нито сили, нито време да отвърнат на удара и напуснаха разочаровани терена в Айндховен.