Фиорентина елиминира чешкия Виктория Пилзен след успех с 2:0 след продължения като домакин в реванша от четвъртфиналния сблъсък между двата тима в Лигата на конференциите. След равенството 0:0 в първия мач и 0:0 в реванша във Флоренция, италианският тим се нуждаеше от продължения, за да отбележи две попадения и да стигне до полуфиналите в европейската надпревара.

Домакините пропуснаха отлична възможност да поведат в началните минути на двубоя след като първо Андреа Белоти в 6-ата, а след това и Кристиан Куаме не успяха да се разпишат при обещаващи ситуации.

Куаме можеше да реализира за Фиорентина и в 30-ата минута, както и Белоти малко по-късно. Пак нападателят от Кот д'Ивоар пропиля шанс за италианския тим в 45-ата минута и резултатът остана 0:0.

Гостите от Виктория Пилзен останаха с човек по-малко в 67-ата минута на мача, когато бразилецът Каду получи директен червен картон, а до края на редовните 90 минути двата състава не успяха да си отбележат гол.

В продълженията две минути бяха достатъчни на аржентинеца Нико Гонсалес, за да донесе аванс от 1:0 за Фиорентина. В 108-ата минута с удар от близко разстояние Кристиано Бираги оформи крайното 2:0 за домакините от Флоренция.