Фиорентина победи безпроблемно с класическото 3:0 латвийскя РФС като гост в последен двубой от група „A“ на турнира Лига на конференциите. Още преди днешния мач „виолетовите“ си бяха подпечатали мястото в елиминационната фаза, но искаха да завършат на първо място в групата, което обаче не се случи, тъй като Истанбул Башакшехир разгроми с 3:1 шотландския Хартс в другия двубой.

Фиорентина реши всичко още през първото полувреме, през което отбеляза три безответни гола. Антонин Барак откри още в седмата минута след удар с глава в близкия ъгъл.

В 44-тата минута домакините можеха да изравнят, но топката срещна гредата, след като Илич засече с глава едно центриране.

Веднага след това гостите отбелязаха два бързи гола. Кабрал удвои в 45-ата минута, след като засече отблизо топката, която преди това Барак отклони много технично след центриране от корнер. В добавеното време Сапонара отбеляза зрелищно попадение за 0:3 след удар от близо 30 метра.

През второто полувреме домакините опитаха да стигнат до почетно попадение, но не успяха. Пиетро Терачано се намеси много добре след удар на Сантана, а гол на Влалукин бе отменен заради засада.

Така в крайна сметка Истанбул Башакшехир завръшва на първо място в група „А“ с 13 точки, а Фиорентина остават на втората позиция с равен точков актив, но с малко по-лоши показатели в директните сблъсъци. Това означава, че Фиорентина ще трябва да играе в плейофния кръг напролет. Хартс остава на трета позиция с 6, докато РФС е на дъното с едва де точки.