Фиорентина не се затрудни при домакинството си на Хартс и го разгроми с 5:1 в мач от група „А“ на Лигата на конференциите. След този успех „виолетовите“ имат 7 точки и изостават с 3 от лидера в групата Истанбул Башакшекир, който днес спечели с 3:0 домакинството си на ФК Ригас.

Убедителният успех на тима от Флоренция дойде в точен момент, за да бъде забравена тежката загуба от Лацио в понеделник. Срещата обаче можеше да започне шокиращо, тъй като Хъмфрис удари греда 30 секунди след началото. Домакините отговориха веднага с удар с глава на Бираги, с който вратарят на шотландците успя да се справи.

Фиорентина доминираше тотално и в петата минута поведе след удар с глава на Лука Йович. Положенията се редяха пред вратата на гостите и в 22-ата минута Бираги удвои аванса от фал. Третото попадение падна след половин час игра и до него се стигна след прекрасна комбинация, която бе завършена от Нико Гонсалес.

Домакините не намалиха темпото и Антонин Барак направи резултата 4:0 в 38-ата минута след подаване на Куаме. Хартс стигна до почетно попадение в началото на второто полувреме, когато Хъмфрис се разписа. "Виолетовите" намалиха темпото след почивката, но създадоха още положения. Гонсалес се разписа от дузпа, а резервата Бианко пропусна отлично положение в самия край.