Аякс съумя да избегне загубата в домакинството си на Бодьо/Глимт в първи мач от плейофите на Лигата на конференциите след два много късни гола и срещата завърши 2:2. Норвежците поведоха с две попадения на Алберт Грьонбек в 16-ата и 64-ата минута, преди рзервата Бранко ван дер Боомен да върне един гол от дузпа в 91-ата, а Стивън Бергаух изравни дълбоко в добавеното време в 97-ата минута.

За тима на Аякс първи мач в евротурнирите изигра бившият капитан на Ливърпул Джордан Хендерсън.

След спокойно начало гостите първи стигнаха до опасност. Бьоркан стреля от малък ъгъл и Рамай се справи. В 16-ата минута добра бърза атака завърши с подаване на Хауге към Грьонбек, а той с прецизен удар преодоля вратаря. До края на полувремето Аякс имаше предимство, но без да създава чисти положения. Домакините стигнаха до няколко удари от дистанция.

След почивката нидерланците продължиха да имат проблеми в предни позиции, въпреки че полагаха усилия. В 64-ата минута Грьонбек удвои аванса на гостите след комбинация с Евиен. Младият тим на Аякс опита да натисне и към края започна да създава реални положения. Броби пропусна една добра възможност.

Домакините не се отказаха и в края бяха възнаградени. Броби бе съборен от Бьортуфт в наказателното поле и бе отсъдена дузпа. След разглеждане с ВАР съдията не промени решението си, но промени картона, който бе извадил на норвежкия бранител. Влезлият като резерва играч получи червен картон и напусна терена, а друга резерва - Бранко ван дер Боомен, бе точен от бялата точка.

Последва натиск на Аякс и в последната минута от добавените седем стигна до изравняване. Лошо излизане на вратаря позволи на топката да стигне до Берхаус, който го прехвърли за крайното 2:2. Реваншът е след седмица в Норвегия.