Израелският гранд Макаби (Тел Авив) тази вечер направи значителна стъпка към осигуряването на място в следващия етап на Лигата на конференциите с успех с 3:2 над украинския Зоря (Луганск). Срещата от група В се игра днес без публика на неутралния терен в Бачка Топола (Сърбия).

По програма мачът беше планиран за 26-и октомври, но УЕФА го насрочи за днес от съображения за сигурност. Израелските отбори не могат да приемат съперниците си на своя територия заради военните действия между армията на страната и групировката Хамас, които започнаха на 7-и миналия месец.

С днешния успех Макаби (Тел Авив) събира 9 точки от 4 мача, заема 2-ото място на 1 от лидера Гент (Белгия). Двубоят обаче имаше почти директен характер, тъй като Зоря е на 3-ата позиция с 4, а до края остават два кръга.

Мачът приличаше на първия двубой между двата състава, който израелците пак спечелиха, но с 3:1. Днес Еран Захави даде преднина на Макаби във 2-ата минута на добавеното време на втората част, а в рамките на 15 минути след началото на втората Дор Перец увеличи преднината им на 3:0.

Украинците вдигнаха оборотите и върнаха две попадения в края на срещата чрез панамеца Едуардо Гереро и Ихор Хорбач в 89-ата минута, засякъл центриране на Денис Антюх от ляво./ БТА