Хърватският вратар Доминик Ливакович е напълно възстановен от контузията, която го измъчваше и може да бъде на вратата на турския Фенербахче срещу Лудогорец (Разград) в четвъртък в мача от третия кръг в група Н на турнира Лига на Конференциите, ако треньорът реши това. Наставникът Исмаил Картал може да го използва срещу Лудогорец от гледна точка на здравословното му състояние. На масата обаче е и опцията за почивка като предпазна мярка, съобщава сайтът habereko.com.

Контузията на вратаря на Фенербахче дойде в мача с Хатайспор през уикенда (4:2) и нейната специфика не беше ясна до днес. Ливакович се удари в гредата, но няма здравословни проблеми във въпросния двубой, съобщиха от клуба. 

Хърватинът направи много силно Световно първенство в Катар миналата година и беше свързван с доста клубове из цяла Европа. В крайна сметка той се присъедини към фенерите, а играта му дава увереност на отбранителната линия на отбора и това оказва значителен принос за успеха на Фенербахче до момента.

Старши треньорът Исмаил Картал заяви днес пред журналистите, че настроението в отбора е приповдигнато. Футболистите не са получили нито ден почивка и продължават да се подготвят за мача с Лудогорец, но това не се е отразило по никакъв начин в негативен план./ БТА