Партизан отстрани по много болезнен начин Сочи в третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Двата тима си спретнаха голямо зрелище в Белград, като срещата завърши 2:2 в редовното време. В първия мач също нямаше победител - 1:1. Така се наложи да се играят продължения и накрая се стигна и до дузпи, в които домакините бяха безгрешни и спечелиха с 4:2 точни удара. Ивелин Попов бе титуляр за руския тим, но получи жълт картон и бе заменен в 69-ата минута.

Гостите поведоха в 33-ата минута, когато Ибрахим Цалагов с пета изведе Сергей Терехов, който останал очи в очи с вратаря вкара за 0:1.

Партизан обаче се добра до равенството в 55-ата минута, когато опит за пас от аутлинията бе отразен от вратаря, но топката попадна в Милош Йочиш, който около точката на дузпата засече във вратата за 1:1.

В 75-ата минута руснаците стигнаха до втори гол, а точен отново бе Терехов. Артур Юсипов получи пас в коридор и веднага продължи към Терехов, който отблизо вкара в опразнената врата за 1:2.

Партизан обаче не се предаде и в 90-ата минута стигна отново до изравняване. Александър Сцекич вкара с глава след центриране от корнер.

В продълженията голове не паднаха и се стигна до дузпи. Там още с първия удар Цалагов стреля в гредата. След това и късметът обърна гръб на гостите, когато при шестата дузпа Сума уцели гредата, но топката рикошира в гърба на вратаря и се озова зад голлинията. Веднага след това пък Родриго не успя да се разпише за Сочи, като ударът му бе спасен, а накрая Вуячич реализира победната дузпа за сърбите за крайното 4:2.

Така Партизан ще играе в плейофа за Лигата на конференциите, където ще има за съперник португалския Санта Клара. Сочи пък приключва с евроучастието си.