Днес предстои жребият за първия кръг на директните елиминации в новосъздадения турнир Лига на конференциите. Церемонията по жребия ще се проведе в централата на УЕФА в Нион от 15:00 часа българско време и ще можете да го проследите на живо в сайта Gong.bg.   

За 1/8-финалите местата си подпечатоха вече ЛАСК Линц, Гент, Рома, АЗ Алкмаар, Фейенорд, Копенхаген, Рен и Базел, които спечелиха своите групи. Заелите вторите места в тях, както и третите тимове от групите в Шампионската лига, ще определят останалите 8 осминафиналисти.

Вторите отбори в групите на Лигата на конференциите ще са поставени, а тези, включващи се в турнира от Лига Европа, ще са непоставени.

Остава обаче една въпросителна заради отложения мач между Тотнъм и Рен. „Шпорите“ се нуждаеха от задължителна победа, за да продължат напред, но не излязоха заради многото заразени с коронавирус футболисти. От УЕФА официално отмениха двубоя и съобщиха, че крайният резултат от тази среща ще се определи на съвещание на Контролната, етична и дисциплинарна комисия.

Жребият не може да противопостави отбори от една държава. Поставените тимове ще са домакини в реваншите. Мачовете ще се изиграят на 17 и 24 февруари.

На 25 февруари ще бъде изтеглен жребият за осминафиналите. Финалът в дебютното издание на турнира ще се проведе на 25 май в албанската столица Тирана.


15:00 часа | ЖРЕБИИ ЗА 1/8-ФИНАЛИТЕ В ЛИГА НА КОНФЕРЕНЦИИТЕ

Поставени отбори: Бодьо/Глимт (Норвегия), Макаби Тел Авив (Израел), ПАОК (Гърция), Партизан (Сърбия), Карабах (Казахстан), Рандерс (Дания), Славия Прага (Чехия), Тотнъм Хотспър (Англия) / Витес (Нидерландия)

Непоставени отбори: Селтик (Шотландия), Фенербахче (Турция), Лестър (Англия), Марсилия (Франция), Мидтиланд (Дания), ПСВ Айндховен (Нидерландия), Рапид Виена (Австрия), Спарта Прага (Чехия)