Треньорът на Бенфика Жорже Жезус очаква с нетърпение реванша срещу Ювентус в полуфиналите на Лига Европа, тъй като италианският шампион е този, който трябва да догонва в резултата.

Първият мач завърши 2:1 в полза на португалския първенец благодарение късното попадение на Лима. „Старата госпожа” обаче ще има предимството да играе пред собствена публика в четвъртък.

„Напълно наясно съм, че всичко може да се случи в Торино. Един срещу друг се изправят два страхотни отбора, които могат да отбележат гол във всеки миг. Затова шансовете ни са равни”, заяви Жезус.

„Хубаво е, че и ние, и те сме уверени, че ще продължим напред, но не бива да забравяме, че нашият отбор има преднина от един гол. Наистина 1:0 щеше да е по-добър резултат за нас от 2:1, но знаем, че излизаме срещу много силен съперник. Да играят на своя стадион е огромно предимство за Ювентус. Напрежението обаче ще бъде изцяло върху тях – те нямат право на грешка в годината, когато финалът в Лига Европа ще се играе на „Ювентус Стейдиъм”. Ние трябва да повторим представянето си от първия мач”, завърши Жезус.

Реваншът между Юве и Бенфика започва в 22,05 часа българско време.