Треньорът на Бенфика Жорже Жезус изрази увереност, че неговите играчи могат да отбележат гол на Ювентус в тазвечершния полуфинален реванш от Лига Европа.

Португалският гранд спечели първата среща с 2:1 и влиза в ответния двубой с леко предимство, но дори само успех с 1:0 ще прати „бианконерите“ на домашния финал в Торино.

Жезус обаче има други планове, а именно – за втора поредна година да се бори за трофея от Лига Европа. Специалистът заяви, че за това много би помогнало, ако отборът му съумее да вкара във вратата на Джанлуиджи Буфон. „Ние сме твърдо убедени, че можем да отбележим“, каза той. „Имаме играчите, с които да го постигнем.“

„Благодарение на техните страхотни характери и технически умения, ние смятаме да изиграем офанзивно мача. Ювентус е наясно колко силна е атаката на Бенфика. Ние не сме свикнали да играем срещу отбор с тяхната тактика, така че ще трябва да помислим различни варианти, чрез които да ги спрем. Знаем, че ни чака тежък мач. Бенфика има предимство заради победата в първия мач, но тя няма да промени нашата същност.“

„За да стигне чак дотук Ювентус доказа, че е голям отбор, но ние ще подходим по начина, по който го правим във всичките си важни мачове“, завърши Жезус.

Двубоят в Торино започва в 22,05 часа тази вечер.