Наставникът на Бенфика Жорже Жезус заяви, че ще избегне нов конфликт с колегата си от Тотнъм Тим Шърууд по време на утрешния реванш между двата тима от 1/8-финалите в Лига Европа.

Португалците се очертават като един от фаворитите в турнира след успеха с 3:1 на „Уайт Харт Лейн“. Двубоят обаче ще се запомни и с пререканието между Жезус и неговия колега, който се вбеси, когато португалският специалист отпразнува третия гол с вдигане на същия брой пръсти на ръката си. Шърууд заяви, че проявата на Жезус е доказателство за „липса на класа“.

„Няма да се караме повече, просто изиграхме силен мач в Лондон“, обясни португалският тактик. „Не искам да бягам от въпроса, защото наистина това се случи. Други треньори от Англия, като сър Алекс Фъргюсън и Роберто Манчини, са имали подобни проблеми помежду си.“

„Не съм показал неуважение към треньора, просто скамейките са прекалено близко една до друга. Ние спечелихме в Лондон, но знаем, че Тотнъм има качествени футболисти, които могат да ни причинят същото в Португалия. Все още имаме работа за вършене, ако искаме да играем на 1/4-финал“, коментира Жезус.