Зенит Санкт Петербург се промъкна на осминафиналите в турнира за Купата на УЕФА, въпреки че загуби като гост от Виляреал срещата-реванш с 1:2. Руснаците обаче намериха място в следващия етап, заради попадението, което отбелязаха на чужд терен, тъй като първата среща приключи с победа на Зенит с 1:0.

Испанският тим имаше уникалния шанс да надиграе своя съперник, тъй като руският тим доигра срещата с двама души по-малко на терена заради червените картони на Роман Широков в 47-та и Радек Сирл в 82-та.

Зенит поведе чрез Павел Погребняк в 31-та, но през втората част испанците изравниха първо благодарение на Франко в 75-та, а след това и поведоха в 90-та чрез Томасон, но силите им останаха до тук, а това не бе достатъчно, за да прекрачат в осминафиналите.

Следващият съперник на руснаците в турнира за Купата на УЕФА ще бъде тимът на Олимпик Марсилия, който отстрани Спартак Москва.

Тимът на Хетафе също се класира за следващия етап след успех с класическото 3:0 като домакин на АЕК и с общ резултат 4:1 продължава участието си в тазгодишното издание на надпреварата. Попаденията за Хетафе бяха дело на Гранеро (45’), Контра (82’) и Браило (84’).

Андерлехт ще се изправи срещу Байерн Мюнхен в осминафиналите за Купата на УЕФА, след като завърши 1:1 като гост на Бордо и с общ резултат 3:2 прескочи пресявката на 16-финалите. В герой за гостите се превърна Кавенаги, който реализира в 70-та минута.

Отборите на Болтън и Атлетико Мадрид пък не успяха да се победят в мача-реванш и завършиха 0:0, което бе достатъчно за англичаните, които спечелиха първия двубой с 1:0. На осминафиналите Болтън ще срещне Спортинг Лисабон, който отстрани Базел.