Съперникът на Левски в Лига Европа Ред Бул Залцбург се наложи с 3:2 като гост на Нющад в среща от 15-я кръг на австрийската Бундеслига. По този начин „биковете” запазиха лидерската си позиция в класирането, с две точки пред Аустрия Виена, и три от Рапид.

След тежкия мач срещу Левски през седмицата, Залцбург също не бе в свежа форма, и на почивката резултатът бе равен 1:1, след попадения Швенто в 19-та и Айгнер в 26-та минути.

Паузата обаче се отрази добре на Залцбург и само за две минути те си осигуриха аванс от 3:1, с головете на Покривац и Лейтгеб в 55-та и 57-та минути. Само 60 секунди по-късно Райтер върна едно попадение и запази интригата до края, но все пак Нющад не стигна до второ изравняване.

Залцбург игра в състав, идентичен на този от София: 1. Густафсон 5. Афолаби 6. Швеглер 10. Покривац 13. Чой 15. Шиемер 17. Улмер 18. Швенто 21. Янко 23. Секагиа 24. Лейтгеб. Дори измъчваният от травма Франц Шиемер успя да се възстанови навреме за двубоя, който се игра под проливен дъжд и на много тежък терен.

Старши треньорът Хууб Стевенс го отчете, като заяви: „Само комплименти за моя отбор. Само си помислете – в четвъртък играхме в София, днес теренът бе ужасен, но все пак спечелихме три точки. Работихме много усилено за тях, но момчетата ми се отнесоха по страхотен начин към мача. И малко късмет никога не е излишен.”