Ред Бул Залцбург си върна победния ход в първенството на Австрия, след като днес се наложи с 2:0 над Матерсбург, заемащ 8-а позиция в момента. Така Ред Бул Залцбург излезе начело в класирането с 28 точки от 14 мача, пред Рапид Виена и Щурм (Грац), които са с по 27 точки и мач по-малко.

След победа с 1:0 миналата седмица, австрийските шампиони гостуват на Левски в своеобразен реванш на 5-и ноември в София в мач от турнира Лига Европа. След надмощие почти цяло полувреме играчите на Хууб Стевенс откриха резултата в 42-ата минута. Прецизно центриране на Чой от лявото крило топката попадна в Марк Янко, който откри резултата.

За Янко това беше девети гол за сезона и общо 68-и в австрийската Бундеслига в неговия мач номер 100 на това ниво. Янко подаде и за второто попадение в 61-ата минута, реализирано от централния защитник Франц Шиймер. Покривац подаде от корнер, Марк Янко продължи топката с глава към Шиймер, който я прати в мрежата на гостите.

Състав на Ред Бул Залцбург: Еди Густафсон, Кристиян Швеглер, Ибрахим Секагя, Рабю Афолаби (71- Рене Ауфхаузер), Андреас Улмер, Франц Шиймер (84- Бари Опдам), Сомен Чой, Александер Циклер, Никола Покривац, Адмир Владавич (79- Патрик Йежек), Марк Янко.