Ред Бул Залцбург си гарантира място на 1/16-финалите в Лига Европа, след като надигра с 3:1 Стандард Лиеж в Белгия. Така в група C интригата остава единствено около това кой ще продължи за елиминационната фаза като лидер, тъй като в другия мач Есбер победи Елфсборг с 1:0.

Австрийците превзеха „Стад Морис Дюфран“ с две попадения буквално преди почивката. В 42-ата минута Алан премина покрай съперник на фланга и центрира към далечната греда, където Душан Швенто само чукна топката в мрежата за 1:0. В първата минута на добавеното време словенецът Кевин Кампл покачи на 2:0, след като размени бързи подавания с Алан и Швенто, след което с шут от границата на пеналта препарира Йоан Тюрам-Улиен.

Мпоку съживи надеждите на домакините в 55-ата минута, когато Рони Стам му поднесе топката от пряк свободен удар, а белгиецът се нуждаеше от два опита, за да преодолее вратаря Петер Гулаши.

Много бързо обаче всичко за Стандард приключи. Четири минути след тяхното попадение Валон Бериша проби по фланга и центрира към Алан в наказателното поле, а бразилецът със страхотен акробатичен удар подпечата победата на своя тим.

Малко по на север, в Дания Есбер пък продължи да пише своята приказка, като нанесе второ поред поражение на шведския Елфсборг. Досущ като предишния мач, когато победата дойде с гол разлика (2:1), играчите на Нилс Фредериксен спечелиха по същия начин. Този път обаче не те преодоляха съпротивата на вратаря Стуур-Елегаард, като това стори неговият съотборник Рооден в 71-ата минута. Тогава Петер Анкерсен центрира отляво, а крилото в опита си да изчисти отклони топката в собствената си мрежа.

Група С, класиране:

1. Ред Бул Залцбург 12 т.

2. Есбер 9 т.

3. Стандард Лиеж 1 т.

4. Елфсборг 1 т.