Едва ли много хора са очаквали обрат за Залцбург след поражението с 0:3 от Наполи в първия двубой от осминафиналите на Лига Европа. Е, такъв не се случи, но австрийците се сбогуваха с турнира с победа след 3:1 на „Ред Бул Арена”.

На практика всякаква интрига в сблъсъка приключи в 14-ата минута на мача, когато Аркадиуш Милик реализира попадение за Наполи. Така Залцбург вече се нуждаеше от 5 гола за продължаване напред.

Домакините обаче не загубиха кураж и заиграха качествено с цел да стигнат до успеха. В 25-ата минута Мунас Дабур изравни след хубав пас от Жобошлай, който пресече една топка в центъра. Нападателят пък преодоля бранител на съперника и стреля под плонжа на вратаря.

Залцбург стигна до втори гол в 65-ата минута, когато Фредрик Гулбрандсен получи успореден на голлинията пас и с шпагат засече топката, тя се удари в гредата и влетя във вратата за 2:1.

Интригата все пак можеше да се поднови, ако в 76-ата минута Дабур бе вкарал за 3:1. Неговият изстрел с глава обаче срещна напречната греда.

Трети гол за Залцбург все пак имаше, но той дойде в добавеното време, когато Кристоф Лайтгеб вкара с удар от наказателното поле след разбъркване.