Отборът на Ред Бул Залцбург си проправи път към осминафиналите в Лига Европа, след като натупа Аякс с 3:1 в реванша. Така тазвечершните домакини продължават в следващата фаза с общ резултат 6:1 от двата мача.

Победата в Амстердам преди седмица до голяма степен бе достатъчна за австрийците и това донякъде оказа влияние за нулевото реми до почивката. След нея обаче пред вратата на Яспер Силесен започнаха да се редят опасни ситуации и в 56-ата резултатът бе открит. Майк ван дер Хоорн не успя да изчисти остро центриране във вратарското поле и изненада вратаря си, като прати топката в собствената мрежа.

Десет минути по-късно 21-годишният сенегалец Садио Мане надбяга отбраната на гостите и хладнокръвно пусна топката между краката на вратаря за 2:0.

В 77-ата африканецът отново бе замесен в третия гол за тима си, като проби мощно отляво и сервира кълбото на Джонатан Сориано при далечната греда. От няколко метра водещият реализатор на тима нямаше как да сбърка на опразнената врата.

Голът на утешението за Аякс реализира младият Дейви Клаасен в 82-ата минута след асистенция на Боян Къркич.

В следващата фаза Залцбург няма да се тревожи за дълги пътувания, тъй като среща швейцарския шампион Базел. Тимът на Иван Иванов се разправи с Макаби Тел Авив след победа с 3:0 (и общ резултат 3:0).