Сръбският Войводина преживя истински кошмар, отпадайки вчера от Лига Европа от лихтенщайнското джудже Вадуц. Първият мач в малката държавица бе завършил 2:0 за балканците и те вече се виждаха в следващия кръг срещу израелския Апоел Тел Авив. С поредица от материали, озаглавени „Войводина отново в Израел”, „Апоел под лупа” и други, журналистите от официалния сайт на сръбския клуб запознаха читателите си със следващия съперник на отбора.

Унижението за тях обаче бе двойно, след като вчера в Нови Сад Вадуц хвърли бомбата, победи домакините си с 3:1 и ги отстрани от турнира.

Реакцията на клубния сайт след това бе зачеркната Лига Европа и заглавие, което се превежда: „Абра-кадабра, Вадуц играе като Барса”.

Този пример е показателен за това защо от родните тимове се мръщеха на въпроса кой съперник предпочитат в следващия кръг, след като реваншът не беше още изигран. Вчера нашият Локомотив Сф също беше на крачка от елиминиране, но оцеля след драма в последните минути срещу Металург Скопие за 3:2.