Днес ще станат ясни полуфиналистите в турнира Лига Европа. Решителните мачове реванши от четвъртфиналната фаза са тази вечер и започват в 22,05 часа българско време.

Логично най-очакваният сблъсък е този на „Анфийлд“, където един срещу друг се изправят тимовете на Ливърпул и Борусия Дортмунд. Въпреки първоначалните прогнози за лесен успех на германския тим преди седмица, Ливърпул се добра до ценно равенство, което може да е окаже от решаващо значение. На „Сигнал Идуна Парк“ двубоят приключи при резултат 1:1, а голът на чужд терен дава леко предимство на „червените“.

Наставниците на двата тима ще заложат на всичко най-добро, с което разполагат. През уикенда и Юрген Клоп, и Томас Тухел дадоха почивка на основните си състезатели в мачовете от местните шампионати, за да могат да съхранят сили за сблъсъка днес.

Балансът между двата тима в Европа е доста равностоен. До този момент Ливърпул и Дортмунд са изиграли четири двубоя, в които днешните съперници са разменили по една победа, а два от двубоите са завършили при равенство.

ЛИВЪРПУЛ - БОРУСИЯ (1:1)

стадион "Анфийлд"

рефер: Джунеит Чакър, Турция

Вероятни състави:

Ливърпул: Миньоле, Клайн, Ловрен, Сако, Морено, Лалана, Джан, Милнър, Фирмино, Ориги, Коутиньо

Борусия: Вайденфелер, Пишчек, Бендер, Хумелс, Шмелцер, Кастро, Вайнъл, Мхитарян, Дурм, Ройс, Обамеянг

 

СЕВИЛЯ – АТЛЕТИК БИЛБАО (2:1)

стадион „Рамон Санчес Писхуан“

рефер: Дамир Скомина, Словения

В испанския сблъсък от този етап на надпреварата, един срещу друг се изправят тимовете на Севиля и Атлетик Билбао. Домакините, които са и настоящият носител на трофея, взеха първия мач на „Сан Мамес“ с 2:1 и имат солидно предимство преди реванша.

Севиля спечели последните две издания на турнира и е един от основните фаворити за трофея и този сезон. Възпитаниците на Унай Емери нямат загуба у дома в европейските турнири от 2014 година, когато загубиха от друг испански тим – Бетис.

Вероятни състави:

Севиля: Сория, Ескудеро, Колодзиечак, Рами, Коке, Крон Дели, Криховяк, Нзонзи, Банега, Витоло, Гамейро

Атлетик: Ерерин, Маркос, Боведа, Ечейта, Баленсиага, Фе Маркос, Хосе, Гарсия, Бенят, Муниаин, Адурис

 

СПАРТА П – ВИЛЯРЕАЛ (1:2)

стадион: „Дженерали Арена“

рефер: Мартин Аткинсън, Англия

Чешкият Спарта Прага приема тима на Виляерал, а след отбелязания гол на чужд терен в първия мач в Испания, надеждите на домакините за класиране напред са сериозни. „Жълтата подводница“ се наложи с 2:1 на своя „Ел Мадригал“, но ще трябва да положи големи усилия, за да запази крехката си преднина.

Наставникът на домакините призна, че испанците остават фаворит за класиране, но бе категоричен, че тимът му не е развял белия флаг.

Вероятни състави

Спарта: Бицик, Хибс, Ковач, Свейдик, Захустел, Ваха, Дочкал, Маричек, Фатай. Юлиш

Виляреал: Асенио, Марио, Баи, Руис, Рукавина, Суарес, Бруно, Кастелехо, Тригерос, Бакамбу, Солдадо

 

ШАХТЬОР Д – БРАГА (2:1)

стадион: „Арена Лвов“

рефер: Павел Краловец, Чехия

Предвид победата на украинския тим в първия мач с 2:1 световните букмейкъри не дават сериозни шансове на Брага. Наставникът на гостите от Португалия Мауло Фонсека има сериозни проблеми с контузени футболисти, което също накланя везните в полза на тима от Донецк.

От своя страна старши треньорът на Шахтьор Мирча Луческу определи победата в първия мач като „опасен резултат“. За мача днес специалистът не може да използва наказаните Фред и Ракицки, както и контузения Асерведо.

Вероятни състави

Шахтьор: Пятов, Исмаили, Ордец, Кучер, Сърна, Тайсон, Степаненко, Коваленко, Малишев, Марлос, Ферейра

Брага: Матеус, Гояно, Боли, Аргус, Джаван, Мауро, Аугусто, Жосуе, Рафа Силва, Едуардо, Стоилкович


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS