Волфсбург изхвърли Интер от турнира за Лига Европа. Германците се класираха за четвъртфиналната фаза на надпреварата, след като спечелиха с 2:1 реванша на „Джузепе Меаца“ и с общ резултат 5:2 продължават напред.

Първата опасност в мача бе пред вратата на Волфсбург в 4-та минута, когато Ернанес стреля, но Диего Беналио спаси.

Две минути по-късно се откри чудесна възможност пред Даниел Калигури, който излезе сам срещу Хуан Пабло Карисо стреля, но над напречната греда в аут.

Мауро Икарди пропусна една от редките възможности, които се откриха пред него в мача в 23-та минута. Той стреля, но Беналио отново демонстрира чудесен рефлекс и спаси.

Волфсбург поведе в резултата в 24-та минута, когато Кевин де Брюин подаде към Даниел Калигури, който излезе сам срещу Хуан Пабло Карисо и го преодоля за 1:0.

Матео Ковачич направи добър пробив в 36-та минута, когато премина двама футболисти на Волфсбург, след което стреля, но не успя да намери очертанията на вратата на Волфсбург.

Бас Дост направи сериозен пропуск в 43-та минута.

Фреди Гуарин се опита да изненада Диего Беналио в 45-та минута, но топката рикошира в защитник на Интер и излезе в корнер.

Родриго Паласио премина през двама футболисти на Волфсбург в 65-та минута, след което излезе сам срещу Диего Беналио и стреля, но вратарят спаси.

Беналио бе безпомощен две минути по-късно при удара на Ернанес, но топката премина на сантиметри покрай лявата му греда.

Интер успя да изравни резултата в 71-та минута, когато Ернанес пусна перфектен извеждащ пас към Родриго Паласио, който след това изпрати топката във вратата на Диего Беналио.

Волфсбург стигна до победата в 89-ата минута, когато Никлас Бендтнер се възползва от грешка в италианската отбрана и донесе успеха на германците.

Жребият за следващата фаза на Лига Европа е в петък, а срещите от 1/4-финалите са на 16 и 23 април.