Отборите на Волфсбург и Евертън постигнаха категорични победи в своите мачове от група H, която е сред най-силните в Лига Европа.

„Вълците“ разгромиха тежко руския Краснодар с 5:1, докато в същото време Евертън постигна класически успех с 3:0 над Лил.

В Ливърпул всичко сякаш бе решено още през първото полувреме. В 27-ата минута Лион Озмън откри резултата след хубав пас на Ейдън МакГийди и още по-хубав изстрел в горния десен ъгъл.

Стивън Нейсмит на няколко пъти бе спрян от вратаря на гостите Винсънт Енеяма, но в края на първата част Евертън все пак стигна до втори гол. Асистент отново бе МакГийди, който намери Фил Ягиелка и бранителят с глава реализира за 2:0.

Натискът на домакините продължи и през второто полувреме, а Стивън Нейсмит най-сетне успя да се запише сред голмайсторите в 61-ата минута, когато получи извеждащ пас от Лейтън Бейнс и надигра вратаря за крайното 3:0.

В Германия, мачът за Волфсбург изобщо не започна толкова лесно и въпреки натиска и пропуснатите положения от страна на домакините, почивката дойде при нулево равенство.

В самото начало на втората част Ари можеше да открие резултата в полза на Краснодар, но веднага след това Волфсбург най-сетне стигна до гол. Кристиан Треш демонстрира техника и центрира към влезлия на почивката Арън Хънт, който с едно от първите си докосвания стреля с глава перфектно в левия ъгъл и топката влезе във вратата на Андрей Дикан.

В 57-ата минута Хънт вкара и втори гол, материализирайки нов чудесен пас на Треш, който го изведе очи в очи с вратаря.

В 72-ата минута Краснодар се върна в мача, благодарение на солова акция на Вандерсон, който в крайна сметка преодоля Диего Беналио с удар в десния ъгъл на вратата. Минута по-късно обаче Жозуа Гилавоги възстанови аванса от 2 гола за „вълците“ след пас на Кевин Де Брюин, който го остави само да чукне топката в опразнената врата.

Бас Дост пропусна няколко възможности, но в последните минути домакините реализираха нови два гола чрез влезлия в игра на мястото на Дост Никлас Бендтнер. Датчанинът реализира дузпа в 89-ата минута, след което в добавеното време оформи крайното 5:1 след страхотен индивидуален пробив.

В класирането Евертън продължава да води с 8 точки, следван изкъсо от Волфсбург със 7. Лил остава с малки шансове за класиране с актив от 3, а Краснодар е последен с 2.