Виляреал записа звучна победа с 5:0 над Рапид Виена в мач от третия кръг на груповата фаза в Лига Европа. В другия двубой от групата Глазгоу Рейнджърс и Спартак Москва не успяха да си отбележат гол, а българският национал Ивелин Попов изигра няколко минути в края на двубоя.

В Испания Рапид влезе в двубоя с една точка повече от съперника след първите два мача. Домакините обаче дадоха да се разбере кой е по-добрият от двата тима.

От самото начало "жълтата подводница" натисна съперника като в първите 20 минути на три пъти Карл Токо Екамби бе близо до гола.

Резонното се случи в 26-ата минута като именно Екамби бе в основата на гола. Той успя да излъже вратаря на съперника и да центрира към Пабло Форналс, който засече в опразнената врата.

Усилията на Екамби пък доведоха и до гол в неговата сметка 4 минути по-късно. След страхотна атака камерунецът преодоля с лекота двама футболисти на съперника, измъкна се и с хубав изстрел вкара за 2:0.

В самия край на полувремето интригата като че ли приключи след трето попадение в австрийската врата. То бе автогол, дошъл след центриране на Мигел Лиамбрих и неумел опит за изчистване на Матео Барац, който прати топката в собствената си врата.

Решеният двубой не накара домакините да намалят много темпото и през втората част, в която продължиха да доминират. В 63-ата минута падна и четвъртият гол, който бе факт след прекрасна отборна комбинация, при която Екамби прекрасно поднесе топката на Раба, който от няколко метра нямаше проблем да реализира.

В 79-ата минута дойде единственият негативен момент в мача за Виляреал. Заради симулация капитанът Хауме Коста получи втори жълт картон и остави съотборниците си с човек по-малко.

Това обаче не им попречи да стигнат и до пети гол в 85-ата минута. При една чудесна контра Самуел Чуквуезе пусна извеждащ пас към Жерар Морено, той хитро преодоля вратаря на съперника и стреля в останалата празна врата, за да оформи крайния резултат.

В Глазгоу бе по-скучно като гол така и не падна, въпреки че домакините бяха по-активният отбор на терена. Ивелин Попов влезе в игра в 84-ата минута, но не можа да направи нещо особено за малкото си време на терена.

Класиране в групата:
1. Виляреал 5 точки
2. Глазгоу Рейнджърс 5
3. Рапид Виена 3
4. Спартак Москва 2