Виляреал стана първият отбор от Група С на Купата на УЕФА, който си осигури участие на четвъртфиналите на турнира, побеждавайки с 2:0 Елфсборг. АЕК Атина пък почти сигурно ще последва испанците в следващата фаза след успех с 1:0 като гост над Млада Болеслав.

На своя Ел Мадригал жълтите подводници смачкаха Елфсборг и единствено шансът помогна на шведите да си тръгнат със само два гола.

Виляреал постигна внушителните 72% владеене на топката, при положение, че водеше в резултата през целия двубой, след като Йон Дал Томасон откри във втората минута отблизо, след добър пробив на турчина Нихат Кахвечи.

Вторият гол за испанците също бе дело на датчанина Томасон, който от точката на дузпата засече подаване на Матиас Фернандес и прати топката в мрежата на Йохан Виланд.

При успех над АЕК чешкият Млада Болеслав щеше да подпечата визата си за 1/16 финалите, но в крайна сметка тимът от града на Шкода загуби и ще трябва да победи Фиорентина като гост, ако иска да продължи напред.

Чехите бяха попарени от водените от Ривалдо гости буквално в първите секунди на второто полувреме, когато Тамандани Нсалива с шут от границата на наказателното поле прати топката във вратата на Пизановски, оползотворявайки пробив по лявото крило на Густаво Мандука.

Виляреал се класира за следващата фаза, където най-вероятно ще го последват АЕК и Фиорентина. Ако Млада Болеслав победи във Флоренция, тогава ще се продължи за сметка на италианците, стига гърците да запишат поне точка при домакинството си на Виляреал. Ако АЕК загуби и чехите бият, Фиорентина ще разчита на по-добрата си към момента голова разлика от атиняните.

Класиране в Група С

1. Виляреал 7 точки (от 3 мача)
2. Фиорентина 5 (3)
3. АЕК 5 (3)
4. Млада Болеслав 3 (3)
5. Елфсборг 1 (4)