Виляреал се класира за осминафиналите на Лига Европа, след като не остави никакви шансове на Залцбург. „Жълтата подводница“ спечели с 3:1 реванша от 1/16-финалите и по този начин се класира напред с общ резултат 5:2.

Джуричин изведе Залцбург напред в резултата в 18-та минута и даде надежда за домакините.

В 29-та минута Черишев центрира в наказателното поле на Залцбург, след което Лусиано Вието стреля с глава, но над напречната греда в аут.

Виляреал изравни резултата в 33-та минута, когато Джонатан дос Сантос центрира от фаул в наказателното поле на Залцбург, където Лусиано Вието засече топката с глава и я изпрати във вратата на Гулаши.

Виляреал обърна развоя на мача в 76-та минута, когато Джонатан дос Сантос намери Вието в наказателното поле на Залцбург и той отбеляза своя втори гол в срещата, след като не сбърка отблизо.

Виляреал вкара трети гол в 79-та минута. Вието пусна перфектен пас към Джовани дос Сантос, който получи топката в наказателното поле на Залцбург и след това вкара топката във вратата на Гулаши.

Виляреал се класира за осминафиналите на Лига Европа. Жребият за следващата фаза на турнира е в петък от 14 часа. Осминафиналните мачове от надпреварата са на 12 и 19 март.