Виляреал не остави никакво съмнение в превъзходството си срещу Зенит Санкт Петербург и се класира за четвъртфиналите на Шампионска лига. „Жълтата подводница“ спечели и реванша на „Ла Серамика“ с 2:1 и с общ резултат 5:2 продължава напред в турнира. Головете за испанския отбор реализираха Жерар Морено и Карлос Бака.

Първата възможност в срещата се откри пред Сердар Азмун в 11-та минута, но ударът му бе разочароващ и топката излезе в аут.

Андрей Лунев направи страхотно спасяване в 13-та минута, когато отрази удара на Жерар Морено.

Виляреал поведе с 1:0 срещу Зенит в 29-та минута след много красив гол на Жерар Морено. Нападателят напредна, след което с удар от около 24 метра прати топката неспасяемо под напречната греда на вратата на Лунев.

Виляреал удвои своята преднина в 47-та минута, когато Морено центрира в наказателното поле на Зенит, където Карлос Бака бе изпуснат и с глава вкара топката във вратата на Лунев.

Виляреал можеше да реализира трети гол в 89-та минута, но след удара на Хауме Коста топката премина над напречната греда на вратата на Лунев.

За сметка на това Зенит успя да вкара гол в добавеното време на срещата. След центриране от фаул в наказателното поле на Виляреал се получи разбъркване, а в него най-съобразителен се оказа Бранислав Иванович, който от воле разстреля Фернандес.

Виляреал се класира за четвъртфиналите на Лига Европа и очаква жребият в петък.