Отборите на ПАОК и Рубин Казан си осигуриха място в елиминациите на Лига Европа. Тимовете, които играха един срещу друг в последния мач от груповата фаза на надпреварата, завършиха 1:1 двубоя. Гръцкият състав си бе гарантирал позицията за 1/16-финалите предсрочно, но руският състав имаше теоретичен шанс да бъде задминат на второто място от Тотнъм, при определени обстоятелства.

„Шпорите“ обаче, въпреки категоричния успех като гост с 4:0 над Шамрок, трябваше да разчитат и на загуба на Рубин, за да имат някакъв шанс за следващия етап. Другият показател, по който английският клуб отстъпи, бе свързан и с головете. Играчите на Хари Реднап, трябваше да вкарат и още две попадения, освен реализираните четири, за да стигнат 1/16-финал.

След изиграването на последните два мача от Група А на Лига Европа, ПАОК Солун зае първото място в подреждането с 12 точки, след него се наредиха Рубин Казан с 11, Тотнъм с 10 и Шамрок, който записа шест поражения в този поток.

ПАОК записа трето равенство в груповия етап на Лига Европа. Гръцкият тим реализира първото попадение в мача с Рубин Казан от дузпа. Вратарят на руснаците Сергей Рижиков фаулира в наказателното поле, изпуснатия от защитата Георгиядис, за което получи директен червен картон. Точен за 1:0 бе Виейриня.

Изравнителното попадение дойде малко след подновяването на играта, в 48-та минута, след като Нелсон Валдес се разписа за 1:1.


szólj hozzá: PAOK v Rubin Kazan 1:1 GOALS

Съставът на Тонтъм, който въпреки че категорично надигра своя съперник Шамрок Роувърс, макар и не с най-добрите си играчи, които получиха почивка, се наложи с 4:0. „Шпорите“ все пак отпаднаха от надпреварата след мача на „Талат Стейдиъм” в Дъблин. Головете за англичаните реализираха Стивън Пиенаар (29'), Андрос Таунсенд (38'), Джърмейн Дефоу (45') и Хари Кейн (90').


szólj hozzá: Shamrock Tottenham 0-1
szólj hozzá: Shamrock v Spurs | Townsend
szólj hozzá: Shamrock Tottenham 0-3