Носителят на ФА Къп Суонси Сити може да се счита за почти сигурен участник в груповата фаза на Лига Европа, след като разби румънския Петролул с 5:1 в първия плейофен мач помежду им.

Мениджърът на уелсците - които обаче се състезават под английския флаг – Михаел Лаудруп ясно показа намеренията си още с избора на титулярен състав. Датчанинът пренебрегна обичайната си схема с един централен нападател, като този път до Мичу постави и рекордната покупка Вилфрид Бони.

Гостите от балканите още от първите минути бяха натикани в собствената си половина и повече от логично Уейн Раутлидж откри след 14 минути игра. Крилото пое добър пас от Джонджо Шелви и с хубав шут преодоля бразилския страж Песаня.

В 22-ата минута Мичу удвои аванса на домакините, а след още три Раутлидж заби втория си гол в мача.

Още три гола видяха зрителите на „Либърти“ през втората част, като Бони в 58-ата и Поцуело в 70-ата доубиха и малкото останала интрига. Петролул стигна до своето почетно попадение три минути преди края, когато Грозав се възползва от добър пас на Ситя.

В друг мач от плейофите турският гранд Бешикташ допусна изненадващо поражение с 1:2 като гост на норвежкия Трьомсо. За отбора от южната ни съседка това бе първи мач в евротурнирите за сезона, докато скандинавците се намират в по-добър ритъм, след като участваха в предните три кръга.

Иначе Уго Алмейда изведе гостите напред още в 9-ата минута, но след паузата Трьомсо успя да обърне развоя на срещата. Първо Гюлюм от турците фаулира съперник в наказателното поле и в 49-ата минута Бендиксен изравни, а след още двадесетина минути Притчард донесе ценната победа.

Реваншите са след седмица.