Швейцарският Санкт Гален изигра геройски мач като гост на Спартак Москва и си осигури място в групите на Лига Европа след успех с 4:2 в реванша. Равенството 1:1 преди седмица очевидно изигра лоша шега на руснаците, които ще се потрудят в търсенето на оправдания за провала си в Европа.

На „Арена Химки“ московчани стартираха ударно и взеха аванс още в първата минута. Новото попълнение Лукас Бариос с чудесен пас намери Арас Йозбилиз и арменецът не даде много шансове на вратаря Даниел Лопар.

Спартак правилно опита да използва силното начало и натисна, но като че ли от нищото швейцарците успяха да изравнят. В 17-ата минута Роберто Родригес асистира на Горан Каранович, който набързо уби ентусиазма по трибуните.

След изминаването на първия половин час положението на Спартак се влоши още повече. В 32-ата Каранович заби втория си гол в мача, а четири по-късно Родригес направи 3:1 в полза на Санкт Гален. Играчите на Валерий Карпин можеха да се върнат в мача преди почивката, но Хурадо не стреля по най-добрия начин от чиста позиция и Лопар отрази.

След паузата двубоят стана съвсем двуостър, като опасностите се редуваха и пред двете врати. Юра Мовсисян вдъхна някаква надежда за обрат с попадение в 83-ата минута, но 120 секунди преди изтичането на редовното време младият Даниел Янятович реши двубоя в полза на гостите.


Spartak Moscow - St Gallen 2-4 Highlights by greekgoalsellas

В друг мач от плейофите Рубин Казан очаквано нямаше никакви трудности срещу норвежкия Мьолде и с лекота стигна до класическа победа с 3:0. Прудников откри преди почивката, а след нея по едно попадение добавиха Еременко и Азмун, като между двете Рязанцев изпусна дузпа. Така с общ резултат 5:0 руснаците очакват утрешния жребий.