Отборът на ПСВ допусна поражение с 0:2 като гост на Днепър Днепропетровск в първия мач от груповата фаза на Лига Европа. Старши треньорът на холандския тим Дик Адвокаат продължава упорито да държи българския национал Станислав Манолев на резервната скамейка. Ситуацията не се промени дори и при гостуването на ПСВ в Украйна, а филипсите допуснаха поражение.

Първото полувреме протечен без попадения. За сметка на това малко след подновяването на играта домакините откриха за 1:0. В 50-та минута Матеус стреля с глава отблизо, за да изведе своите напред. В 58-та Днепър вече водеше с 2:0. Жулиано стреля, а Хътчинсън засече топката в собствената си врата.

 

Отборът на Наполи постигна категорична победа в другия мач от Група F и оглави подреждането в потока. Италианският тим се наложи с 4:0 над АИК Стокхолм в първата среща от груповия етап на Лига Европа.

В герой за Наполи за превърна Едуардо Варгас. Футболистът от Перу реализира хеттрик. Още в 6-та минута нападателят бе изведен чудесно от Гамберини сам срещу вратаря на АИК и не сгреши за 1:0.

Последваха още два безответни гола на Варгас след поновяването на играта след почивката, както и в 69-та минута. Марек хамшик асистира на перуанеца за третото попадение, но именно словашкият плеймейкър остави своите с човек по-малко в 75-та минута, след като получи червен картон.

Въпреки това, Наполи съумя не само да запази преднината си и да извлече максималното от този двубой – 3 точки за класирането в Група F, но и да вкара четвърто попадение. Последният гол в мача бе дело на роденият в Сърбия играч Блерим Джемайли и падна в даденото от съдията продължение.