Гръцкият Олимпиакос постигна много важна победа над Металист Харков в първи осминафинален мач от турнира на Лига Европа. В Украйна, „червено-белите“ се наложиха с 1:0, а единственият гол в мача бе дело на Давид Фустер през второто полувреме.

През първото полувреме домакините от Харков бяха по-настоятелни на терена, но редица пропуски лишиха тима от преднина на почивката. Гостите от Олимпиакос пък рядко организираха опасни атаки към вратата на Металист.

Ситуацията на терена не се промени значително през второто полувреме. Домакините бяха отборът, който се стремеше да отбележи, докато гостите предимно се отбраняваха. Противно на логиката обаче, първият и оказал се единствено гол в мача падна именно във вратата на Металист. Той дойде в 50-ата минута, когато при една от редките атаки на Олимпиакос, Фустер получи в наказателното поле и от близко разстояние се разписа.

Така Олимпиакос запази сериозни надежди за класиране напред, имайки предвид домакинството в реванша и неистовата подкрепа, която ще получат гърците в ответния мач.