Със силно променен състав Нюкасъл успя да извоюва равенство 2:2 при визитата си на Брюж в Белгия, докато Бордо удържа успех с 1:0 над Маритимо и се приближи само на точка от англичаните, които продължават да са лидери в група D.

Пред 18 хиляди свои фенове белгийците поведоха в резултата в 14-ата минута, когато Иван Тричковски се възползва от пас на централния защитник Райън Донк и преодоля стража Тим Крул. Холандецът заедно с Шейк Тиоте и капитанът Фабрицио Колочини бяха единствените от твърдите титуляри на „свраките“, които започнаха мача от първия съдийски сигнал. Мениджърът Алън Пардю бе решил да даде почивка на часто от основните си футболисти, като Хатем Бен Арфа и Демба Ба останаха в Англия, а Папис Сисе и Йоан Кабай седнаха на резервната скамейка.

Това оказа своето влияние и в 19-ата минута Йеспер Йоргенсен покачи на 2:0, като до този момент англичаните бяха тотални надиграни. На всичкото отгоре Тиоте получи жълт картон в 37-ата минута, който ще го извади за домакинството срещу Маритимо.

В края на полувремето обаче играчите на Пардю нанесоха светкавичен удар в рамките само на 60 секунди. В 42-ата Върнън Анита намали резултата, а още в следващата атака Сами Амеоби подаде чудесно към брат си Шола и той донесе точката на „свраките“.


szólj hozzá: Brugge vs Newcastle United - 2-2 (All Goals)

Във Франция Бордо доста се поизмъчи срещу дисциплинирания тим на Маритимо, но все пак успя да стигне до минимална победа. Единственият гол отбеляза бившият играч на Манчестър Юнайтед Давид Белион, а ударът му в 16-ата минута се оказа единственият в очертанията на която и да е от двете врати за целия мач.

Така два кръга преди края на груповата фаза Нюкасъл оглавява класирането с 8 точки, следван от Бордо с една по-малко и Брюж с 4. Маритимо пък също остава в играта, макар и последен с 2 точки.