Олимпик Марсилия загуби ценни две точки в борбата за място в 1/16-финалите в Лига Европа, след като допусна късен изравнителен гол за 2:2 срещу Борусия Мьонхенгладбах. В група С обаче лидерската позиция продължава да е в ръцете на Фенербахче, който стигна до ценен успех като домакин на АЕЛ Лимасол с 2:0.

Във Франция часове преди началото на мача привърженик на Борусия се удави в близост до плажа Прадо в източната част на града. Това обаче не попречи на гостите да смълчат трибуните на „Стад Велодром“ в 20-ата минута, когато Хуан Аранго центрира добре в наказателното поле, а Майк Ханке с шпагат простреля Стив Манданда. Огромна вина за попадението носи Беноа Шейру, който твърде наивно подари топката на Аранго в наказателното поле.

До края на полувремето обърканите „финикийци“ по никакъв начин не застрашиха вратата Марк-Андре тер Щеген и логично Мьонхенгладбах се прибра с гол преднина.

Ели Боп очевидно бе водил разговор на висок тон с играчите си в паузата и след нея те заиграха по коренно различен начин. Изравнителното попадение също не закъсня, като в 54-ата минута Джоуи Бартън реализира дебютния си гол с екипа на Олимпик. Още по-специалното на попадението бе, че то дойде директно след изпълнение на ъглов удар, при което Тер Щеген не се намеси по най-добрия начин.

В 67-ата пък бранителите пред Тер Щеген изпуснаха Джордан Аю и ганаецът с хубав удар в левия ъгъл обърна резултата.

До самия край на мача марсилци натискаха в търсене на още един гол, но в 86-ата Ели Боп реши да пази резултата, като извади Джордан Аю, а на негово място пусна защитникът Касим Абдала. Това обаче изигра лоша шега на Олимпик и в 3-ата минута от добавеното време Хуан Аранго се пласира перфектно, за да донесе точката на тима си.

В другия край на Европа – на стадион „Шюркю Сарачоглу“ - Фенербахче не допусна изненада срещу тоталния аутсайдер АЕЛ Лимасол и още в 11-ата минута Дирк Каут изведе своите напред след подаване на Гьокан Гьонюл.

Малко преди почивката Муса Соу съвсем успокои „фенерите“ с втори гол, който се оказа последен в мача.


szólj hozzá: F2-0A www.fasthighlights.com

Така след 4 кръга Фенербахче е начело на групата с 10 точки, следван от Борусия и Олимпик с по 5. АЕЛ пък е последен с 1.