Анжи Махачкала постигна минимална победа над Ливърпул с 1:0 в мач от група А на Лига Европа. Пред близо 17 000 души на стадион „Локомотив“ в Москва, тимът на Гуус Хидинк се наложи благодарение на гола на Траоре в последната секунда на първата част.

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс направи цели девет промени в състава си в сравнение с двубоя от Висшата лига срещу Нюкасъл през уикенда, който завърши без победител – 1:1. Единствените двама, които оцеляха в селекцията на Роджърс бяха вратарят Брад Джоунс и бранителя Андре Уисдъм, а Стивън Джерард и Луис Суареас изобщо не пътуваха за Русия. 18-годишният Адам Морган води атаката на „червените“, като двубоят бе и официален дебют за него.

Въпреки изключително неопитния и експериментален състав на Ливърпул, именно гостите бяха по-активния тим през първото полувреме. Мърсисайдци изцяло диктуваха темпото на терена, въпреки че не успяваха да застрашат сериозно вратата на Анжи. От своя страна домакините също изпитваха сериозни трудности да излязат на чисти голови положения пред Джоунс.

Първата опасност в мача дойде в 23-ата минута, когато Морган изведе чудесно Джордън Хендерсън очи в очи със стража на Анжи, но вместо да стреля, халфът потърси комбинация, което се оказа грешно решение.

Разочарован от играта на своя тим, треньорът на Анжи Гуус Хидинк извърши първата си смяна смяна още в 30-ата минута, пускайки в игра Крсела-Гонзалес. Само шест минути по-късно домакините създадоха и първата си добра възможност, когато звездата на тима Самоел Ето'о стреля страхотно от добра позиция, но Джоунс успя да избие в корнер.

Анжи нанесе своя удар в продължението на първата част, когато поведе в резултата, след отлична изява на Ласина Траоре. Той получи пас от дълбочина и с едно докосване преодоля Себастиан Коатес, а след това прехвърли технично и излезлия напред Джоунс.

През втората част гостите от Ливърпул по-трудно се противопоставяха на своя противник, което позволи на футболистите на Анжи да бъдат по-опасно в предни позиции.

Голмайсторът Траоре пропусна да реши всичко в срещата в 78-ата минута, когато останал абсолютно сам срещу вратаря на „червените“ стреля покрай гредата. Две минути преди това Джо Коул отново разочарова, пропускайки отличен шанс след удар на Сусо.

Това е първа загуба на Ливърпул изобщо в груповата фаза на Лига Европа. Поражението свали „червените“ от първото място във временното класиране в група А. Ливърпул вече е втори, а първото място е за тима на Анжи.

По-късно тази вечер е другата среща от групата – Удинезе – Йънг Бойс.


szólj hozzá: A1-0L www.fasthighlights.com