Едер Азар спаси Челси срещу Спарта Прага, и класира „сините“ за осминафиналите на турнира. Лондончани се наложиха в първата среща с 1:0 в Чехия, а на реванша тази вечер на „Стамфорд бридж“ изоставаха чак до 90-та минута, преди да се докопат до 1:1. Така с общото 2:1, футболистите на Рафа Бенитес продължават напред.

Спарта шокира бившия си вратар Петър Чех в 17-та минута, когато Давид Лафата откри резултата в полза на гостите. Защитата пред Чех действа ужасяващо, за да остави Лафата да реализира и да смълчи трибуните на „Стамфорд бридж“.

Второто полувреме премина под тоталния натиск на Челси, като „сините“ използваха всяка възможност и обстрелваха вратата на Спарта от всевъзможни позиции. Освен гола, гостите имаха само един точен удар в очертанията на вратата на Петър Чех, спасен от стража. Рамиреш нацели и гредата, и по всичко изглеждаше, че и късметът е с тима от Прага. Фернандо Торес опитваше различни подходи към вратата на гостите, но бе неизменно париран в опитите си от внимателната защита на Спарта.

Еден Азар се появи на терена едва в 67-та минута, на мястото на голмайстора от първата среща Оскар. Във втората минута на добавеното време, Азар отбеляза страхотен гол, след като финтира двама защитници отляво пред наказателното поле, влезе в пеналта и стреля мощно покрай Томаш Вачлик. Така резултатът бе изравнен – 1:1 – а време вече нямаше, за да търси Спарта второ попадение, което да класира тях на осминафинал.

В следващия етап Челси ще има за съперник или Стяуа или Аякс.