Отборът на Ливърпул пропусна прекрасен шанс да си осигури участие на 1/16-финалите в Лига Европа, кръг преди края на борбата в груповата фаза на турнира. След победата на Анжи над Удинезе по-рано днес, „червените“ имаха нужда от успех срещу Йънг Бойс на своя „Анфийлд“, за да подпечатат визите си. Възпитаниците на Брендън Роджърс обаче изтърваха победата две минути преди последния съдийски сигнал, когато гостите изравниха за 2:2.

Мачът в Ливърпул започна нервно за домакините, като първата опасност бе именно пред тяхната врата. Постепенно “червените“ започнаха да напипват своя стил на игра и положенията пред вратата на швейцарците не закъсняха.

Мениджърът на мърсисайдци Роджърс отново не изневери на себе си, като извърши смяна още след половин час игра. Явно недоволен от организацията в средата на терена, Роджърс извади десния си бек Андре Уиздъм, като на негово място пусна капитанa Стивън Джерард.

Веднага след промяната, домакините взеха инициативата и откриха в своя полза. След прекрасна атака отдясно, създадена от Сусо и Джо Коул, последният центрира в малкия пеналт, където Джонджо Шелви с глава откри резултата. При такъв резултат завърши и първата част.

Второто полувреме започна с натиск на гостите от Берн, който даде резултат в 52-ата минута. Бобадия се възползва отлично от грешка на Джордан Хендерсън, който бе заел мястото на Уиздъм на десния бек. Хендерсън закъсня с намесата си, което позволи на Бобадия спокойно да овладее и с прекрасен удар по диагонала да разстреля Рейна.

Яловата игра на домакините в атака накара Роджърс да предприеме нови смени, като в игра се появи звездата на тима и негов голмайстор Луис Суарес. Уругваецът раздвижи "червеното" нападение и в 72-ата минута Джо Коул бе изведен в наказателното поле и реализира за 2:1.

Гостите от Йънг Бойс обаче не се отказаха и взеха своето минута преди края. След поредния удар на Зверотич, този път Рейна не успя да реагира адекватно и допусна да бъде преодолян с изстрел от близо 23 метра.

Така след днешните резултати, интригата за второто място в групата остава с пълна сила, като при определени обстоятелства напред могат да продължат Ливърпул, Йънг Бойс и дори Удинезе, който в момента е последен. Сигурен участник в следващата фаза е Анжи, който заема първото място с актив от десет точки. Втори е Ливърпул със седем и по добри показатели от третия Йънг Бойс, който има същия актив.

ВИЖТЕ ВИДЕО от мача ТУК!