Отборът на Лацио записа комфортна победа с 2:0 като гост на Щутгарт в първи мач от осминафиналите на турнира за Лига Европа. Гостите от Рим се наложиха след голове на Едерсон през първото полувреме и младока Онази през втората част. Домакините от Щутгарт разочароваха с играта си и поставиха под сериозен въпрос продължаването си в следващата фаза на надпреварата. Реваншът между двата тима е след седмица на стадион „Олимпико“ в Рим, като той ще се играе пред празни трибуни заради наказание на „римските орли“.

Лацио успя да продължи серията си от мачове без загуба в Лига Европа, като до този момент възпитаниците на Владимир Петкович имаха шест победи и четири равенства. От своя страна Щутгарт продължи със слабата си игра като домакин през сезон. В груповата фаза на турнира, немският тим успя да запише само три ревенства и загуба, като се представяше значително по-силно като домакин.

Тази тенденция се затвърди и в днешния сблъсък, в който футболистите на Щутгарт не съумяха да направят нищо интересно пред противниковата врата. Гостите от Лацио с лекота си осигуриха победата, като почти през целия мач владееха инициативата и атакуваха опасно.

Резултатът на „Мерцедес-Бенц Арена“ бе открит в 21-ата минута, когато след центриране отдясно, отбраната на домакините направи три последователни грешки, за да позволи на Едерсон да стреля от близо 15 метра и да открие резултата.

Проблемите за Щутгарт станаха още по-сериозни в края на първото полувреме, когато наставникът Бруно Лабадия трябваше да извърши принудителна смяна в своя състав, след като Максуел получи травма. Това допълнително разстрои играта на домакините през втората част.

В 56-ата минута Лацио реши всичко в срещата, отбелязвайки втори гол. Младокът в редиците на гостите Едди Онази, който преди месец спечели Купата на Африканските нации с Ниегрия, вкара страхотен гол след самостоятелен пробив. 20-годишният футболист открадна топката в центъра на терена и след самостоятелен пробив между отбраната на домакините се разписа за 2:0.

Така Лацио спечели двубоя с комфортна преднина и спокойно очаква реванша на 14 март, който ще се играе при закрити врата, заради наказанието от два мача, което отнесе римският клуб заради расизъм.


szólj hozzá: Stuttgart 0-1 Lazio (21' Ederson)


szólj hozzá: Stuttgart 0-2 Lazio (56' Ogenyi Eddy Onazi)