Италианският Лацио премина груповата фаза на Лига Европа след равенство 0:0 срещу английския Тотнъм в Рим. Предишният сблъсък между двата тима в Лондон завърши при същия резултат. Нулевото равенство бе достатъчно за „небесносините“, за да си осигурят класиране в елиминационния етап на турнира. Тотнъм пък ще научи съдбата си в последния кръг от група J.

Въпреки че двата тима не успяха да си реализират гол, домакините от Лацио бяха по-активният тим на „Олимпико“, който може да съжалява за пропуснатата победа. Фрапантни пропуски, особено през второто полувреме направи нападателят на лацио Козак, който на три пъти не успя да се разпише от отлични ситуации.

През първите 45 минути пък, Гарет Бейл успя да се разпише във вратата на „римските орли“, но попадението бе отменено заради засада.

В другия мач от група J Панатинаикос взе минимален успех с 1:0 над Марибор. Гостите играха с човек по-малко повече от едно полувреме, но въпреки това удържаха равенството до 67-ата минута. Именно тогава домакините вкараха и единствения гол в срещата, дело на Анино от дузпа.

След тези резултати Лацио продължава да води във временното класиране, кръг преди края на борбата в груповата фаза, с актив от 9 точки. Втори е английският Тотнъм със седем. Панатинаикос излезе трети с пет точки, а Марибор вече е последен с точка по-малко.


szólj hozzá: Panathinaikos vs Maribor - 1-0 (All Goals)