Лацио не остави никакви шансове на гръцкия Панатинаикос в мач от четвъртия кръг на груповата фаза на Лига Европа. В двубой от група J на надпреварата, „римските орли“ се наложиха с класическото 3:0.

Два гола за успеха на домакините реализира Либор Козак. Той откри резултата в 23-ата минута, а пет минути преди последния съдийски сигнал за първото полувреме, удвои преднината на „небесносините“.

През второто полувреме Серджио Флокари направи резултата класически, с което реши всичко в мача. Гостите от Панатиаикос така и не намериха верния път към вратата на италианския си противник. Загубата за гърците може да се окаже решаваща за съдбата на тима в групата. В момента Панатиоаникос заема твърдо последното място в класирането с актив от само две точки.

В другия мач от групата, Тотнъм се реваншира пред своите фенове за безобразните игри напоследък, побеждавайки Марибор с 3:1 на „Уайт Харт Лейн“. Така „шпорите“ излязоха на втора позиция в подреждането, която дава право на лондончани за класиране напред.

Джърмейн Дефоу откри за домакините с точен удар в 22-ата минута, но до края на първата част, Тотнъм допусна изравняване. То дойде в 40-ата минута, когато Роберт Берич попари трибуните на „Уайт Харт Лейн“.

През втората част, тимът на Андре Вила-Боаш все пак показа класа, отбелязвайки два безответни гола. Отново Дефоу се разписа в 49-ата минута, а в 77-ата, английският нападател оформи своя хеттрик.

Във временното класиране продължава да води отборът на Лацио с осем точки, следван от Тотнъм с една по-малко. Трети и четвърти са съответно Марибор (4 точки) и Панатинаикос (2 точки).


szólj hozzá: T3-1M www.fasthighlights.com