Валенсия не успя да завърши участието си в Група А на Лига Европа с победа, след като завърши на равно – 1:1 - с Кубан. Тимът от Краснодар бе без Ивелин Попов в състава си, тъй като капитанът на българския национален отбор почувства болки в областта на адукторите преди двубоя.

ВИДЕО ОТ МАЧА ТУК!

ВИДЕО: Кубан и Валенсия си поделиха по точка за финал, Санкт Гален излъга Суонзи

източник: Gulliver/Getty Images

Срещата имаше протоколен характер за „прилепите“, които си бяха осигурили класиране в следващата фаза на надпреварата още в предишните мачове. Същевременно, Кубан се нуждаеше от победа, за да спечели второто място, но така и не успя да я постигне.

Двубоят бе сравнително равностоен, а първото полувреме премина в добро темпо с положения и пред двете врати, като „прилепите“ имаха лек превес.

Домакините поведоха след 67 минути игра. Пако Алкасер изведе своите напред за 1:0, след като се възползва от чудесно подаване на Евер Банега.

ВИДЕО: Кубан и Валенсия си поделиха по точка за финал, Санкт Гален излъга Суонзи

източник: Gulliver/Getty Images

Руският тим обаче не се отказа да се бори поне за точка, като възстанови равенството в 84-ата минута с попадение на Мелгарехо.

В самия край на мача, домакините останаха с човек по-малко, след като Виктор Руис извърши груб фаул и бе изгонен с директен червен картон.

Така Валенсия завърши на първо място с 13 точки, а Кубан е 3-и с 6 пункта.

Същевременно в другия мач от тази група, Санкт Гален успя да излъже Суонзи за минимален успех с 1:0, който дойде в края.

ВИДЕО - ТУК!

Единственият гол в срещата бе дело на Матис десет минути преди края. Въпреки загубата Суонзи продължи напред, тъй като запази второто си място с актив от 8 точки. Санкт Гален е последен с 6 точки.

Класиране:

1. Валенсия 6 мача 13 точки

2. Суонзи 6 мача 8 точки

3. Кубан 6 мача 6 точки

4. Санкт Гален 6 мача 6 точки