Краснодар победи Евертън с 1:0 на "Гудисън Парк" в последна среща от група Н в турнира Лига Европа. 

Победното попадение реализира Рикардо Алексис Леон Лаборде в 30-ата минута на срещата. Бившият футболист на Левски Жоазиньо изигра пълни 90 минути, а в последната беше сменен от Агеев.

ВИДЕО ОТ СРЕЩАТА ЕВЕРТЪН - КРАСНОДАР

Срещата имаше значение само за престижа на двата клуба, тъй като "карамелите" си бяха осигурили участието на 1/16-финалите в надпреварата.

Атцу от Евертън напусна терена още в 11-ата минута, след като получи контузия. Алкарас отправи първия удар по посока вратата на руския тим, но шутът му мина встрани.

Коне също пробва мерника си в 16-ата минута, но бранител на гостите се намеси добре. Пет минути по-късно Пиенаар стреля от 25 метра, но Синицин отби кълбото.

В 30-ата минута Рикардо Лаборде се оказа на точната позиция, за да изведе Краснодар напред в резултата.

До почивката и двата тима създадоха по още едно положение пред двете врати, но те не бяха реализирани.

През втората част домакините натиснаха съперника си, но не стигнаха до гол, тъй като Синицин беше на мястото си. В 72-ата минута Жоазиньо намери Марат Измаилов на голова позиция, но последният не успя да реализира второ попадение за състава.

В крайна сметка Краснодар спечели битката за престиж.

Волфсбург се наложи с класическото 3:0 при гостуването си на Лил. Германците останаха с човек по-малко в 55-ата минута след втори жълт картон на Гилавоги. Виейриня в 45-ата минута, както и две попадения на Рикардо Родригес решиха крайния изход.

Дивок Ориги пропусна дуспа за домакините в 76-ата минута на срещата.

Германците са отборът продължаващ напред в турнира заедно с Евертън.