Отборът на Ювентус продължава своя поход към финала в Лига Европа. Възпитаниците на Антонио Конте постигнаха втора победа в четвъртфиналния сблъсък от надпреварата над френския Лион. След успеха си в първия мач на френска земя с 1:0, днес „бианконерите“ отново се наложиха, но този път с 2:1. Головете за домакините бяха дело на Андреа Пирло и Клаудио Маркисио, докато попадението на утехата за Лион вкара Джими Бриан.

ВИДЕО ОТ МАЧА МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

Срещата започна отлично за домакините, като още в първите три минути Тевес имаше два страхотни шанса, като дори един от изстрелите му срещна гредата. Въпреки това аржентинецът не успя да се разпише за пореден път. Тевес не е вкарвал в Лига Европа от 2009 година.

След поредната атака на аржентинеца в четвъртата минута, той бе съборен пред наказателното поле на гостите, а реферът отсъди пряк свободен удар. Зад топката естествено застана Андреа Пирло, който за пореден път показа майсторството си и се разписа за 1:0.

Гостите от Лион обаче изравниха бързо. В 18-ата минута Джими Бриан се пребори за една центрирана топка в наказателното поле, стреля с глава, коженото кълбо срещна левия страничен стълб, но в крайна сметка се оплете в мрежата за 1:1.

Голът на чужд терен даде сериозен импулс в играта на Лион, което създаде проблеми на бранителите на домакините. До края на първата част френският тим бе по-добрия на терена, но нямаше шанса да се разпише.

През втората част, домакините все пак взеха своето, отбелязвайки ново попадение, с което съкрушиха надеждите на Лион. Клаудио Маркисио стреля от далечно разстояние, топката рикошира в тялото на Самуел Юмтити и остави безпомощен вратаря на гостите Антони Лопес.

Така с общ резултат 3:1 Ювентус се класира напред и стана първият италиански тим, който успява да се класира за тази фаза на европейски турнир от 2008 година. За последно това направи състава на Фиорентина.