Отборът на Тотнъм оглави убедително Група К на Лига Европа. „Шпорите“ се наложиха с 2:0 като гост на Анжи Махачкала. Лондончани си осигуриха комфортна преднина още преди почивката, когато паднаха и двете попадения.

През първото полувреме гостите надиграха Анжи, благодарение на което спечелиха срещата. След почивката момчетата на Андре Вилаш-Боаш доиграха мача спокойно, от което опитаха да се възползват футболистите от Махачкала, но така и не намериха път към вратата, пазена от Юго Лорис.

В 34-та минута, след грешка на левия защитник на домакините, последва пас чудесен пас към Джърмейн Дефоу, който по диагонал от наказателното поле стреля за 1:0 в далечния ъгъл на вратата.

Само 5 минути по-късно Тотнъм удвои. Гостите направиха атака по дясното крило, Уокър асистира на Насер Шадли, който с премерен удар по земя, от точката на дузпата реализира за 2:0.

След успеха Тотнъм вече разполага с пълен актив от точки в групата – 6 и заема първо място, докато Анжи Махачкала е на трета позиция с 1 пункт. Другите два тима Шериф Тираспол и Тромсьо играят по-късно.

ВИДЕО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!!!