Отборът на Севиля изхвърли Порто от Лига Европа след категорична победа в четвъртфиналния мач реванш в Испания. Първият двубой в Португалия приключи с минимална победа за домакините, но в ответния сблъсък, севилци съкрушиха своя противник с гръмкото 4:1. Домакините играха с човек по-малко почти цяло полувреме, но това не им попречи да постигнат впечатляващия успех.

ВИДЕО ОТ МАЧА МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

Възпитаниците на Унай Емери решиха всичко в своя полза още през първото полувреме, когато паднаха цели три гола. Иван Ракитич откри от дузпа още в 5-ата минута, а Витоло и Карлос Бака оформиха разгрома до почивката. През второто полувреме четвъртото попадение добави Гамейро, а почетния гол за гостите бе дело на Куарешма в продължението на мача.

Срещата започна отлично за Севиля, като още в четвъртата минута домакините стигнаха до дузпа, когато Данило събори в наказателното поле Бака, а реферът Джанлука Роки нямаше друга алтернатива освен да посочи бялата точка. Зад топката застана звездата на Севиля Иван Ракитич, който бе безгрешен и даде преднина на своите, като по този начин изравни общия резултат в сблъсъка.

Голът логично окрили футболистите на Севиял, които продължиха да нападат все по-опасно. В 12-ата минута Коке пропусна отлична възможност да увеличи преднината на своите, но този път късметът бе на страната на Порто. Няколко по-късно Рейес също пробва рефлексите на вратаря, но топката попадна в ръцете му.

В 26-ата минута падна и втория гол в срещата. След колективна грешка в отбраната на гостите, Бака пдаде към Витоло, който пое топката пред наказателното поле, напредна покрай бранителите на Порто, и с удар с левия крак успя да прокара топката между краката бранител и вратаря.

Само три минути по-късно, футболистите на Унай Емери нанесоха своя решителен удар, правейки резултата 3:0. Карлос Бака, който асистира за втория гол, този път сам се разписа, за да направи шока за Порто пълен.

Втората част започна повече от любопитно. Още в самото начало домакините останаха с човек по-малко на терена. Бранителят Коке получи втори жълт картон за безсмислен фаул в центъра на терена. Веднаха след това, гостите удариха и гредата. Наставникът на севилци реагира мигновено и извади нападателя си Рейес, а на негово място се появи десен защитник, който зае мястото на изгонения Коке.

Въпреки числено намаления си състав, Севиля стигна до нов гол в 79-ата минута, а почетното попадение за гостите дойде едва в продължението на срещата. Гамейро направи разгромът пълен за гостите, а опитният Куарешма вкара красив гол във втората минута от добавеното време само, за да оформи крайния резултат.

Така въпреки победата в първия мач и сериозните надежди за полуфинал в турнира, Порто отпадна безславно от надпреварата за сметка на Севиля, чийто тим показа, че има сили дори да спечели турнира.