Отборът на Порто победи с 5:1 Спартак Москва в първия мач от четвъртфиналите на Лига Европа. Двубоят на „Естадио до Драгао” се разви по най-добрия сценарий за португалците, които пред собствена публика показаха, че имат пълното право да стигнат до следващия етап на турнира.

Попаденията за домакините вкараха Фалкао (37’, 84’ и 90’), Варела (65’) и Майкон (70’). Почетното попадение за руснаците реализира Комбаров (71’).

Гостите успяваха да удържат нулевото равенство до 37-та минута. Тогава Фалкао успя по най-добрия начин да засече центрирана топка, за да отбележи за 1:0.

След поредната добра атака на Порто в 65-та минута се стигна до нова промяна на резултата. Валера стреля от пределите на наказателното поле и прати топката в далечния край на вратата за 2:0. Само 5 минути след това португалците вкараха за 3:0. Майкон успя да се възползва умело от центриране от корнер и след рикошет, топката се оказа във вратата на Дикан.

Секунди след това Спартак Москва върна едно попадение. Дзюба намери добре Кирил Комбаров, който останал очи в очи със стража стреля за 3:1.

Порто обаче каза последната си дума малко по-късно, след като в 84-та минута Фалкао бе точен за 4:1, без да се съобразява с централната отбрана на Спартак. Малко преди последния съдийски сигнал отново той оформи своя хеттрик с попадение в 90-та минута за крайното 5:1

След това развитие на мача, португалците вече могат да погледнат и към евентуалния си съперник на полуфиналите, който ще бъде определен от двойката Виляреал – Твенте (4:1). Реваншът е след седмица в Москва.
szólj hozzá: P1-0Sp
szólj hozzá: P2-0Sm
szólj hozzá: P3-0S
szólj hozzá: P3-1Sp
szólj hozzá: P4-1Sm
szólj hozzá: P5-1Sp