Турският гранд Бешикташ взе солиден аванс при гостуването си на Спортинг Брага в първи мач от 1/16 финалите на Лига Европа. Миналогодишният финалист в турнира разочарова с представянето си като допусна два гола на свой терена и максимално усложни задачата си за реванша в Турция. Головете за Бешикташ реализираха Томаш Сивок и Симао – по един в двете полувремена.

Двубоят на стадион „Мунисипал де Брага“ започна равностойно, но в 30-ата минута везните бяха сериозно наклонени в полза на гостите, след като Елдер Барбоса бе отстранен от игра за втори жълт картон. Първият си картон нападателят получи в 24-ата минута, а шест по-късно се опита да симулира, което се оказа достатъчно за главния рефер да му покаже пътя към съблекалните.

Гостите от Турция се възползваха максимално бързо от численото си предимство на терена и в 37-ата минута вече водеха с 1:0. Томаш Сивок даде преднина на Бешикташ след като засече по прекрасен начин центриране на Мануел Фернандес от корнер.

През втората част футболистите на гостите решиха всичко в своя полза, след като в 58-ата минута реализираха втори гол. В негов автор се превърна португалецът Симао Саброса, а асистенцията отново бе на сънародникът му Фернандес, който участваше и в първия гол за своя тим.

Така Бешикташ взе солидна преднина от 2:0 преди реванша в Турция и вече смело гледа към осминафиналите в надпреварата. По-рано днес гръцкият Олимпиакос също победи като гост отбора на Рубин Казан с 1:0.


szólj hozzá: Braga 0-1 Besiktas
szólj hozzá: Braga 0-2 Besiktas